Glocknerbahn, Zell am See

Project: The Schmittenhöhebahn AG has been valueing consistent and contemporary design of their station buildings.
Often respective decisions are highly influenced by the needs of their guests. Sustainability is key, as is using local building materials and integrating the structures naturally into the surrounding landscape. Using photovoltaic modules for the Glocknerbahn was therefore the perfect solution. The building features a wood cover, which was built beforehand and then easily and quickly installed on site.

Location: Schmittenhöhebahn AG | Postfach 8 | 5700 Zell am See | Austria

Facts:
Architect: Hasenauer Architekten
Solar modules: ERTEX Solartechnik, 3300 Amstetten, Peter-Mitterhofer-Straße 4
Tichy Glastechnik 
Power: 17,33 kWp  
Glass safety: Composite safety glass

Product: AL-Wall

Completion 2013

Photo 1-2: Hasenauer Architekten
Photos 3-9: ertex solar|Rechberger